Este libro incluye 10 capítulos realizados por más de 45 investigadoras e investigadores de España, Reino Unido, Argentina y Méjico con estudios relevantes sobre las leguminosas y sus aportaciones a una nutrición saludable, una producción agroalimentaria sostenible o a la mitigación del cambio climático. El libro está coordinado por los investigadores del CSIC, Alfonso Clemente y Jose Carlos Jiménez López. El contenido de la obra está dividido en capítulos: 1. Grain legumes in Spain.- 2. Legumes and climate change.- 3. Diversity and conservation of wild and primitive common bean germplasm and their associated rhizobia in the Andean region.- 4. Trichoderma Species as biocontrol agents in legumes- 5. Participatory action research methodologies to advance legume productivity.- 6. A seed trait studied by Gregor Mendel in Pisum sativum L. (pea): potential prevention of type-2 diabetes.- 7. The nutritional and nutraceutical values of some “ready to eat” expanded legume products.- 8. Forage legumes with improved nutritional value: condensed tannins to avoid pasture bloat.- 9. Legume allergenicity: the effect of food processing.- 10. The function of conglutinn proteins from the sweet lupin group in food allergies.
Título: Legumes for Global Food Security
Editorial: Nova Science Publishers
Editores: Alfonso Clemente y Jose Carlos Jiménez-López
ISBN: 978-1-53612-265-7
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